11 november 2011

Vegetarisk matkasse!


Bild från gronakassen.se
Dags för gratisreklam på bloggen. Idag kom den fräscha nyheten att det lanseras en vegetarisk matkassetjänst i Stockholm. Vad jag sett har det hittills inte ens funnits någon laktoOvoVegokasse att välja. Vips dyker det upp en helt vegetarisk variant med Gröna kassen.

De erbjuder vegansk och ekologisk mat, som ser riktigt smarrig ut. Vad sägs till exempel om olivtofu med ugnsrostade grönsaker och tzatsiki, Wraps med stekta grönsaker och vitlöksdressing eller potatisgratäng och varm bönsallad med äpple och spenat?

Jag har ärligt talat inte en aning om vi skulle trivas med konceptet matkasse, där man får maträtterna färdiguttänkta och alla varor till dörren. Men uppenbarligen gillar många det, så jag tänkte faktiskt testa. Både för att testa om vi gillar det och för att uppmuntra företaget. Jag har bokat två kassar, som ska komma med två veckors mellanrum och innehålla mat för tre måltider vardera. 

Första kassen kommer på söndag om två veckor.

2 kommentarer:

Det Goda Livet: /Tove sa...

Till vilka städer levererar de?
Jag tänker testa Coops ekologiska matkasse nästa vecka och blogga om det http://regnavdagar.blogspot.com/2011/11/det-goda-livet-testar-ekologiska.html

Jag hade tänkt testa mig igenom alla ekologiska matkassar men det fanns visst bara en där jag bor. Vegetarisk skulle jag däremot gärna testga, jag hade inte tänkt tanken att det fanns. Vill ej köpa de vanliga då jag av etiska skäl inte köper annat än ekologiskt kött.
Ska bli intressant hur den ekologiska kassen ser ut. Som "eko" äter man ju normalt på ett helt annat sätt med mindre kött och mer säsongsanpassat (annars blir man ruinerad). Men i kassen ska det vara samma recept som deras icke-eko meny. Jag undrar hur de lyckas få till det.

FredrikC sa...

Jag har testat Ecovivas vegetariska matkasse och är supernöjd! I och med att det är ekologiska varor smakar det lite mer. Rekommenderas!
Här kan man läsa om den:
http://www.ecoviva.se/Vara-matkassar/vegetarisk-matkasse