5 december 2011

Blev intervjuad


Dagens roliga samtal var med ett gäng medie- och kommunikationsstudenter som är mitt uppe i C-uppsatstider. De ska skriva uppsats om miljöbloggare och hittade bland annat mig att intervjua. Kul! Syftet var att undersöka hur jag ser på min roll som bloggare och hur jag arbetar utifrån de normer och värderingar som finns på den sociala mediearenan idag. Japp.

De ställde frågor som Att blogga tar tid – vad är det du avstår ifrån att göra? och Vem skriver du för, och vem  vill du ska läsa din blogg?. Eller Vad bidrar bloggarna med, som inte fanns förut? och Kan du skriva allt du vill?

Jag vet inte om jag gav så knivskarpa svar, men hoppas att de fick rätt bild av hur jag tänker och mina erfarenheter i alla fall. Det ska bli jättespännande att läsa deras slutsatser. Extra kul, eftersom jag själv pluggat samma ämne och på samma universitet. (Min uppsats var inte alls lika intressant, tro mig!)

Det är alltid intressant att reflektera över vad man håller på med egentligen. Jag vet inte ens om jag egentligen har något bra svar på varför jag bloggar. Det har liksom bara bivit så, en del av min vardag. 

När någon frågar varför säger jag att jag vill inspirera andra. Och visst är det så. Men när jag tänker efter handlar det nog minst lika mycket om att inspirera och utmana mig själv. Att det sedan finns folk som uppskattar det jag skriver peppar mig ännu mer. Det blir lite av ett gift. Ibland har jag funderat på om jag är "klar" och kanske ska lägga ner, men det har inte blivit så. 

Tror jag hänger här ett tag till.

Inga kommentarer: