6 december 2011

Den hemliga salladen

Ja man gör sina tappra små försök i alla fall. Någon gång ska det bli ett bättre veganskt utbud på restaurangerna.

Efter nästan ett år som vegansk utelunchätare i Stockholms city, så vet jag att det går att få riktigt bra mat. Man måste bara lära sig att undvika de hopplösa ställena, och man måste lära sig hur man beställer mat. För på menyn finns det sällan.

På Bagel Street Cafe tvärs över Kungsgatan nära mitt jobb kan man få den mest fantastiska avocadosalladen. De gör den gärna, och känner igen mig vid det här laget och vet hur jag gillar den. Men den står inte på menyn. Eftersom den är så god har jag tipsat dem om att sätta upp den på menyn. Jag kan lova att folk skulle beställa den. Och komma tillbaka.

Idag var vi där ett gäng och mina kolleger tittade avundsjukt på min fräscha sallad och sa att de borde ha beställt en sådan. Jag sa det till personalen och tipsade igen om att sätta upp salladen på menyn.

Men nej, det verkade inte aktuellt. Ärligt talat förstår jag inte varför. Tjejen som serverade försökte med en förklaring:
- Då skulle den ju inte bli så speciell!

Äh, kom igen nu då alla salladsbarer! Hur svårt kan det va? Sluta envisas med att det måste finnas kött, fisk, ägg och mjölk i alla sallader. Det går att äta sallad utan ost i, tro det eller ej! Släng på en avocado och gärna lite nötter så blir vi mätta och belåtna.

Förresten, är McDonalds bönburgare fortfarande hemlig, eller står den på menyn nuförtiden?

Inga kommentarer: