14 december 2011

Fudge från himlen

Åh herregud, jag tror jag dog och kom till himlen. Jag smakade just av den nygjorda chokladfudgen.  Här snackar vi julgodis på riktigt. 

Jag är så peppad inför årets julmatlagning. Det blir lite av examensprov så här efter snart ett år med vegansk matlagning. Jag tar det på största allvar. Aldrig har jag haft så ambitiösa planer inför julmaten. Ingredienserna är inköpta, och jag har en plan för att göra
 • Jansson
 • Skinka
 • Aubergine- och tofusill
 • seitanköttbullar
 • Korvar (köper jag färdiga, men ändå)
 • Rödbetssallad
 • Julsylta
 • Rödkålssallad
 • Knäck (ev.)
 • Vaniljfudge
 • Chokladfudge
 • Tryffel
 • Saffranskaka

Chokladfudgen var först ut ikväll med recept från julupplagan av Kakor och bakverk utan ägg och mjölk. Fudgen är skuren i fina bitar och jag har skamlöst moffat i mig alla ojämna kanter. 

Annars hittar jag de flesta andra recepten i Pintos julrecept och Djurens Rätts julreceptsamling. Korvarna köper jag på Goodstore.

Raska fötter springa tripp tripp tripp...

3 kommentarer:

Agnes sa...

Ser mumsigt ut! Jag har de senaste åren lagt in vegsill av ostronskivling. Jag tycker att det blir mycket godare än med aubergine. Jag lägger in den enligt vanligt recept på inlagd sill, fast med extra salt eftersom den utgår från salt sill. Utifrån den sillen har jag sen gjort senapssill och skärgårdssil med algrom och dill m.m. Supergott!

Karin sa...

Låter inte alls dumt. Köper man ostronskivling på vanlig mataffär? Jag har aldrig köpt det förut. Skärgårdssill med algrom lät spännande. Länk till bra recept?

Agnes sa...

Hej Karin! Förlåt, glömde helt svara. Nu är det ju lite sent med julmatsrecept, men sill passar ju till påsk också. Jo, jag gör skärgårds-"sillen" med sour supreme, dill, gräslök och algrom. Supergott! Ostronskivling går att hitta bland svampen i större matvarubutiker. Jag brukar också steka ostronskivling med vitlök och äta till vegansk potatisgratäng. En väldigt god och tuggig svamp.