23 december 2011

God Jul!

Det är hög tid att önska God Jul till alla läsare.

Det är första dagen på mitt underbart långa jullov och jag sitter i soffan med alla tre djur och njuter av ledigheten. Jesper har precis åkt till sina föräldrar för att fira jul med dem. Jag och hunden åker till familjen i Skövde på julaftons morgon. Vi åker och kommer tillbaka på olika dagar så att katterna inte ska behöva vara ensamma över natten.

Ett litet julbord för två
Eftersom Jesper och jag inte firar julafton tillsammans, så tjuvstartade vi med en egen lillejulafton igår kväll. Det var premiär för alla veganska julrätter. Yes! Mina favoriter var rödbetssalladen, skinkan, köttbullarna och prinsesskorven. Jansson med de kryddade champinjonerna var jättegod med, men jag tycker att det var lite för mycket salt i receptet jag använde.

Jag testade också med två varianter av vegosill - aubergine och tofu. Aubergine vinner med hästlängder. Tofuvarianten kommer jag inte att göra igen.

Och hörni - jag lägger mig inte i vad ni vill ha på ert julbord. Att hålla vegopredikan på julafton tänker jag inte hålla på med. Men ål köper ni bara inte. Punkt. Om ni inte köper dem härifrån, alltså.

 Ha en fantastisk helg!

Människan lade tyg på bordet. Konstigt, det brukar vi inte ha.
Men det är intressant.

6 kommentarer:

Mia B sa...

God Jul Karin! Har kockat hela dagen för att få till det snällaste julbordet :) Jag lagade bl.a. Räkfrossas vegansson med kapris & svart tång kaviar samt en supergod curry"sill" OCH choklad/lakrits fudge. Allt från:
http://rakfrossa.tumblr.com/

Evelina sa...

Hej!
Jag heter Evelina och gör i skolan ett arbeta om agility. Därför skulle jag väldigt gärna vilja att du svarade på några frågor:
1) Vad är det som gör att du tycker om att hålla på med den här aktiviteten?
2) Vilka olika varianter finns det inom agility och hur går dem till (tävlingar osv.)?
3) Hur brukar miljöerna se ut där aktiviteten bedrivs, finns det andra ställen där det också skulle fungera bra att hålla på med agility?

My sa...

En sån ål har jag köpt :)

Karin sa...

Hej Evelina,
Kul att du gillar agility. här är några korta svar.
1. Det roligaste är att utvecklas och ha kul tillsammans med min hund. Och jag märker att hunden tycker att agility är det bästa som finns.
2. När man tävlar kan man välja Agility- eller hoppklass. Hoppklassen är som agility, men utan några balanshinder (där hunden går på hinder och gungbrädor en bit över marken). Man tävlar också i olika storleksklasser, small, medium och large.
3. Vi tränar och tävlar på brukshundklubbar där det finns hinder att låna. Man kan också köpa enkla hinder och träna hemma i trädgården om man vill. Tävlingar arrangeras nästan alltid utomhus, men ibland på vintern är det inomhustävlingar, t ex i ridhus.

Lycka till med ditt arbete!
/Karin

Melissa sa...

Hej Karin! Är det en Astrid och Apornas Sk*nka du hade på bordet? Min blev jag syndigt föryjust i, men den "smulade" sig (eller trådade?) så jag fick inte till den i fina skivor. Hur gjorde du?

Karin sa...

Hej Melissa,
Jag gjorde egen skinka, den som finns i Pintos julrecept. Länk finns i inlägget om mina julmatsplaner den 14 december. Den blev jättegod. Jag kommer att göra den igen att ha som pålägg.