31 december 2011

Gott nytt år!


Hoppas att ni alla får en alldeles fantastisk nyårsafton, hur ni än väljer att spendera den. Hemma hos oss tar vi det lugnt och koncentrerar oss på att äta och dricka gott. Plockmat och goda röror och så den där pekannötspajen jag väntat på rätta tillfället att laga. Och champagne.

Nyårslöfte då? Jag har inget klockrent i bakfickan. Det gäller att hitta något som man vet är både en utmaning, och samtidigt görbart utan att man storknar. När det gäller miljölöften så känns det som jag redan gör det jag skulle vilja göra. Det är bloggen som peppar mig, antar jag, och skulle jag komma på något under året så lovar jag att ta tag i det med en gång. Tips, någon?

Så mina nyårslöften får bli dessa, och de är nog så viktiga:

  1. Träna mer, förutom cykling och hundpromenader. Vi har fått ett fantastiskt fint gym på jobbet nu, och jag behöver verkligen få bättre ryggmuskler. Med en timmes friskvård på betald arbetstid så finns ingen ursäkt längre. Så styrketräning minst en gång veckan. Yes. 
  2. Leka mer med katterna. Enzo och jag är tillsammans hela tiden när jag är hemma. Sitter jag ner (typ nu) så ligger han på mig. Men han blir så glad när jag plockar fram piprensaren och busar en liten stund. Behövs bara fem minuter så är han nöjd. Blända är ännu enklare att leka med. Det bästa hon vet är att apportera hårsnoddar, och det är en lek för lata människor. Alltså - mera aktiv lek med katterna varje dag. 

Nu är jag nyfiken på era löften. Vad blir det 2012? Hur många köttätare hoppar på köttfri måndag? Någon som kan säga att de avstår semesterflyg under 2012? Att ta bättre hand om matrester? Någon som är lite mer hardcore och kör med köpfritt år?

Snälla berätta för mig och för varandra om era miljönyårslöften!

7 kommentarer:

Marit sa...

Jag smygstartade mitt nyårslöfte redan i onsdags och kommer att vara vegan till och med den 31:a januari. Då följer utvärdering och eftertanke och sedan en ny plan för min kosthållning. Spännande!

Karin W sa...

Mina nyårslöften är:

1: Skaffa snygga naglar (med andra ord: sluta med nagelbitning som hobby och börja måla dem snyggt istället)

2: Konsumera mindre (vilket samtidigt kommer leda till att jag sparar mer pengar, vilket är en jättebra bonus)

3: Resa och upptäcka mer av världen

Karin sa...

Wow, Marit, good for you! Jag hoppas att du kommer att tycka om det lika mycket som jag. Jag har lärt mig så mycket om spännande mat och matlagning det här senaste året. Det är opraktiskt ibland, men jag saknar verkligen inte mjölk- och äggmat längre. Och skulle det slinka med någon mjölkprodukt när jag äter ute så gör jag ingen stor grej av det, utan äter och funderar på hur jag ska bli tydligare när jag beställer nästa gång.

Stort lycka till med din provmånad, och berätta om utvärderingen sen :)

Karin W: Tack för att du delade med dig av dina löften :)

Millas Hälsoblogg sa...

Ska fila lite på mina utmaningar 2012 har precis utvärderat år 2011.
Matresterna var en av mina utmaningar 2011 och kan bli ännu bättre 2012

Ha ett riktigt bra år

Bondjantan sa...

Är ju inte mycket för det där med nyårslöften men jag har ändå satt upp några mål för mig själv!

Framför allt ska 2012 bli ett ego-år för mig. Har förstått genom att se i backspegeln att jag är dålig på att sätta mig främst och därmed "drabbas" jag av stresssymtom av olika slag. Så några mål är att fokusera på hälsan detta år med allt i från motion och träning, mat och ännu mer grönt, byta jobb? och mer därtill!

Det finns mycket att jobba på!

Gott nytt 2012!

Melissa sa...

Jag lovade mig själv nu, när jag läste din blogg, att inte lägga mina drömmar tillbaka under kudden. Får jag ihop det med väninnan i New York så ska jag hälsa på henne där, och så ska jag WWOOFA i Australien. Det säger sig självt att jag ska klimatkompensera för båda resorna. Och äta mer veganskt.
Karin, kan inte du lägga till en receptsida på din blogg där man kan få ta del utav några av dina matval i receptform? Du är så inspirerande!

Karin sa...

Tack för komplimangen Melissa. Jag skriver som du ser gärna om mat och vad jag äter, men någon matbloggare tror jag inte riktigt att jag är. Det finns så många bra veganbloggare så jag ska inte ge mig in på det området. Jag läser bara andras recept.

Men jag kan ju alltid bli bättre på att länka till recept på mat jag gillar :)

Kul att läsa om allas nyårslöften!