20 december 2011

Om arbetsplatskultur

Jag blev kontaktad av en kille som hört att vi har en variant av köttfri måndag på mitt jobb. Han ville höra om mina erfarenheter, eftersom han funderar på hur det skulle kunna funka på hans jobb. Så idag träffades vi och åt lunch.

Det blev ett intressant snack. Inte minst om olika arbetsplatskulturer. 

Det blev väldigt tydligt för mig hur bra förspänt vi har det på mitt jobb när det gäller miljöarbetet. Vi är en idéburen organisation där vi har en självbild om att göra rätt, vara schysta och leva som vi lär. Vi är stolta över att ligga i framkant. Ingen skulle komma på tanken att protestera (inte högt i alla fall) mot ett ledningsbeslut om förändringar som anger miljöskäl. Därför kände jag mig helt trygg om att kollegerna skulle vara intresserade och positiva till initiativet med Köttfri måndagslunch, och jag har nu som sagt runt 50 kolleger som stolt käkar vego alla måndagluncher. Och vi bjuder på vegetariskt på våra utbildningar och konferenser.

Men hur enkelt är det att ta samma initiativ på en affärsbank? En konsultfirma? En advokatbyrå?

Det är tråkigt med fördomar, men jag tror att det generellt är en större utmaning där än hos oss. Hur funkar det att ta ställning för att äta mindre kött om man kanske har kunder med intressen i köttindustrin? 

Ja, inte vet jag, men jag hoppas att min nye bekant hittar ett sätt som passar på hans jobb. Heja!

Det vore kul att höra om vilken typ av arbetsplatser ni finns på? Skulle Köttfri måndag ha någon chans hos er?

Inga kommentarer: