13 januari 2012

Anti-antibakteriella prylar

Oj, nästan en hel vecka utan ett inlägg. Jag skyller på rivstarten på jobbet som varit värre än vanligt. Jag har verkligen behövt kvällarna till att slappna av utan dator och jag känner inte att jag riktigt hängt med i vad som varit på gång när det gäller miljönyheterna den här veckan.

Jo i morse hade ju ekot sin viktiga grej om det där med antibakteriella prylar. Djup suck... Ironiskt, när man tänker på det, egentligen. Är det vår renhetsiver som kommer att ta kål på oss en dag, när bakterierna blivit så resistenta mot våra strumpor och diskbänkar att vi inte kan få en fungerande antibiotikakur mot en urinvägsinflammation? Ja inte vet jag.

En enkel regel: Köp aldrig prylar med antibakteriella egenskaper. Även om mössförsäljaren bedyrar att "det är så lite silverjoner i mössan att det omöjligen gör någon skillnad när det kommer ut i avloppet". Jag höll faktiskt av misstag på att köpa en mössa med silver i för något år sedan, men upptäckte det när jag stod i kön att betala. Citatet ovan är från den gången.

Om du missade ekot i morse:


Lyssna: Medel mot bakterier på köksbänken hotar miljön

Trevlig helg! Nästa vecka har vi miljörevision på jobbet. Heja oss!

Inga kommentarer: