2 januari 2012

Hur tänkte Max nu?

Max hamburgerrestauranger har hittills känts som ett relativt miljö- och klimatmedvetet företag. Trots att deras affärsidé är att kränga kött, så jobbar de med att redovisa klimatpåverkan och klimatkompenserar via trädplantering osv. Dessutom har de haft två vegetariska burgare på menyn. En ganska trist greenburgare och en vegansk falaffelburgare som inte är dum alls. Detta till skillnad från McDonalds som bara har en vegoburgare som de inte ens visar på sin meny.

Idag läste jag att Max tagit bort falaffelburgaren från sin meny. Jag har ingen aning om varför, men de har säkert sina skäl. Deras Facebooksida är full av protester från besvikna kunder.

Newsflash, kära hamburgerrestaruranger (och speciellt Max som vill profilera sig med miljö- och klimatmedvetenhet). Man har uppfunnit köttfria hamburgare som smakar mycket likt köttburgare och som skulle passa att stoppa stoppa i vilken som helst av era värdemenyer. Sluta sätta vegoburgaren i skamvrån!

Varför tror ni inte att veganer och vegetarianer också vill äta skräpmat ibland?


Restaurangkedjor som har fattat hur man gör: Taco bar och Texas burger. Allt på deras menyer går att få med vegetariskt "kött". Jättegott!

Fast hmm... Kanske är det så att de tagit bort falaffelburgaren för att ersätta den med bättre vegoburgare? 

Säg vad du tycker till Max: Facebook och Twitter

Inga kommentarer: