22 januari 2012

Resan till ingenstansDe senaste 24 timmarna har jag spenderat på Östersjön. Kryssning med Cinderella. Japp.

Ett och annat ögonbryn höjs bland trogna bloggläsare. Åker Karin med de där dieselmuskedundren, det trodde jag inte. Typ.

Det trodde inte jag heller, men nu var jag en snäll förtroendevald i Hyresgästföreningen och anmälde mig till konferensen.

Jag fattar absolut varför föreningar förlägger sina konferenser och utbildningar på kryssningsbåtarna. Deltagarna stannar garanterat kvar tills utbildningen är slut, och framför allt är det billigt. Ingen konferensanläggning kan tävla om de priser som rederierna erbjuder.

Men vad det är bisarrt! Vad håller vi på med? Vi kör alltså dessa dieseldrivna monsterbåtar fram och tillbaka, dag efter dag, över känsliga Östersjön. Inte för att någon behöver åka någonstans, utan för att vi av skatteskäl ska kunna köpa billig alkohol! Eller finns det någon annan anledning, upplys mig gärna! 

Ingen som åker på en cinderellakryssning i januari kan övertyga mig att de gör det för de fantastiska skärgårdsvyerna.

Alltså, om folk verkligen gillar att spendera ett dygn på de där båtarna för att festa och äta buffé, varför inte helt enkelt låta folk gå ombord och sedan låsa dörrarna ett dygn och låtsas att de lämnat svenskt territorium, och sedan öppna taxfreen och all-you-can-drink-ölkranarna i buffén? 

Jag tycker verkligen att det är helt vrickat.

Jaja, nu vet jag hur det är att åka på Cinderella. Förutom att själva konferensen inte gav så mycket som jag hoppats, så var det en okej resa. Träffade lite nya människor. Helt okej mat. 

Men det är trist att medlemsavgiften i en förening jag är medlem i går till de här meningslösa båtresorna.

3 kommentarer:

My sa...

Som så många gånger förut sätter du ord på något jag tänkt på i farten flera gånger. Gör man såhär i övriga europa eller är det något svenskt?

Karin sa...

Ingen aning, faktiskt. Finnarna turar väl en del, men annars vet jag inte. Jag antar att de som inte har så hög alkoholskatt inte har samma anledning att sukta efter taxfree som vi har. Skulle vara intressant att veta.

L8 sa...

Håller med. Kan berätta att finnarna åker på Sverigebåten :) "Vi" ålänningar vill bara komma fram och om vi är på väg till Sverige åker vi oftast de mindre båtarna till Kapellskär och Grisslehamn. I den åländska skärgården river de stora båtarna upp sår via de stora massor med vatten som sugs in och ut när båtarna drar inomskärs. Ett pris som tillgängligheten får betala. Jag la för övrigt en länk till bloggen efter en "award" från "En ekommamma....".