31 januari 2012

Miljödiplom 2012

Då har det gått ett år till, tydligen. En milstolpe i vårt miljöarbete på jobbet passerad när vi idag blev godkända för vårt fjärde miljödiplom!

Rent formellt går det till så att det kommer en extern miljörevisor och träffar oss som sitter i miljögruppen. Vi går igenom alla papper som jag slitit med att få ihop under december och januari, med svar på frågor om allt från miljöutbildningar och information till inköpsrutiner och hur vi tvättar våra tjänstebilar. Och så kollar vi på vår miljöhandlingsplan för 2011 och berättar hur vi lyckats med att få det gjort som vi tänkte att vi skulle göra.

Jag vet att vi jobbar på bra, och är väl egentligen inte direkt orolig för att bli kuggad. Men ändå, känslan av att det ska komma någon och kolla är alltid lite märklig. Desto skönare när man får betyg i stil med "jag är imponerad". Skönt!

Några av de saker vi gjort under 2011
  • Ännu fler kolleger har gått utbildning i grundläggande miljökunskap
  • Eco-drivingutbildning kommit igång, 21 utbildade
  • Mera vegetariskt på utbildningar och konferenser
  • Köttfri måndagslunch för dem som vill - 48 kolleger anmälda
  • Stor energieeffektiv renovering av gamla hissar och värmecentralen
  • Mera LED-lampor och närvarostyrd beslysning
  • Högre milersättning för tjänsteresor som görs med miljöklassad bil
  • Klimatkompensation även för bilresor


Här är en lite längre lista inklusive grejer vi gjort redan före 2011.

2 kommentarer:

Marit sa...

Hej Karin!
Tack för stödet! Det känns aldrig bra att baila ut från något som man själv hade uppfattningen var exakt det man ville göra.

Hur som helst så skulle Greenpeace Camden absolut behöva lite feedback. Jag känner mig tyvärr inte helt bekväm med att gå fram till dem och berätta hur jag känner. Jag ska gå på nästa möte och se om jag får chansen att byta några ord med dem, annars kanske ett av dina berömda mail vore en fin idé!

Tack för en väldigt bra blogg förresten, alltid inspirerande! Idag slutade min nyårslöftesmånad som vegan. Jag tänker dock fortsätta så gott det bara går nu när jag ändå redan är inkörd!

Ha det fint!

Christoffer sa...

Roligt att läsa om hur aktivt ni arbetar med att minska er miljöpåverkan. Får man fråga var du arbetar någonstans?

Ni borde bli partner med oss på bjussa.se för att minska er miljöpåverkan ytterligare. Titta gärna in och läs under "För företagare" vad vi kan erbjuda för att hjälpa till i miljöarbetet!