25 februari 2012

Vegoforum och lite annat


Nu är jag så där efter igen. Jag gick en kurs i personlig effektivitet på jobbet i tisdags och har blivit så effektiv att jag inte trodde det var möjligt. Det gällde tyvärr bara på jobbet. Det känns som inget blir gjort när jag väl kommer hem. Fråga dammråttorna, smutstvätthögen och det tomma kylskåpet. Och när det gäller bloggen så har jag knappt satt på datorn hemma. Okej, så får det bli ibland.

Orangea skor till mig!
Idag har jag hängt hela dagen på vegoforum. En hel dag med superintressanta föredrag om mat, klimat, miljö och djurrätt. Höjdpunkten var att lyssna på förebilden Pelle Strindlunds snabbvariant av sin bok Jordens herrar. Vilken inspiration den mannen är i sin lågmälda övertygelse! Men även Lisa Gålmarks föredrag om kött och normer var tankeväckande. Och allt annat också, förresten. Och semlan till fikat. Och att jag beställde ett par fairtrademärkta Ethletics från Green Laces som var en av utställarna. 

Ja, om jag hade tagit mig tid att blogga den här veckan, skulle det ha blivit om
  1. Den här artikeln om läder i Råd & Rön. Jo förresten, det måste jag grotta ner mig mer i, får be att få återkomma om det.
       
  2. Att Sigtuna fick rätt till slut  frågan om det ska vara okej att ställa djurskyddskrav vid offentlig upphandling. Hurra! Att det ens kan anses som ett problem är ju helt knäppt! 

Inga kommentarer: