11 mars 2012

Cykelsäsong

Härligt. Vinterns sista månadskort på SL är slut och cykelsäsongen kan börja. Idag har jag varit i vårt dammiga garage och skurat bort ett tjockt lager vinterdamm av cykeln. Batteriet ligger på laddning och i morgon är det vårpremiär för sommarhalvårets cykling till jobbet. Äntligen!

Vad jag däremot inte gillar är att elmotorn som är placerad i framhjulets nav i höstas började ge ifrån sig ett skumt knäppande ljud så fort jag använde motorn. Den funkar som förut, men det känns som någon borde kolla upp det där ljudet innan det blir ännu sämre. Jag hoppas att de kan fixa det i butiken jag köpte cykeln, även om de verkade bekymrade när jag frågade förra veckan. De verkade inte riktigt veta hur man gör. Men de får försöka i alla fall - garantin gäller trots allt fortfarande. 

Annars verkar det ha hänt en del när det gäller elcyklar. För två och ett halvt år sedan, när jag köpte min var det nästan bara Lifebike som fanns. Nu verkar det finnas massor av olika cyklar att välja på. 

Jag behöver apropå det leta upp bästa elcykeln till jobbet. Vi har ju bestämt att vi ska ha tjänstecykel för kortare tjänsteresor inom stan, och jag vet inte riktigt var jag ska börja leta. Behöver ta tag i det nu i veckan. 

Nån som har bra tips på företagscykelleverantörer?

Inga kommentarer: