22 mars 2012

En bra utmaning inför Earth Hour

Jag kom ju inte på någon egen utmaning till er bloggläsare inför Earth Hour nästa lördag. Men jag puffar gärna för Djurens Rätts utmaning: De utmanar alla att släcka ljuset under Earth hour och äta vegetariskt hela lördagen.

Och visst är det en självklarhet att välja vego på Earth Hour-dagen? "Nästan en tredjedel av hushållets klimatpåverkan kommer från maten och den största delen kommer från köttkonsumtionen, globalt står uppfödningen av djur för hela 18 procent av utsläppen av växthusgaser. Varje kötträtt som byts ut mot en vegetarisk rätt mer än halverar måltidens klimatpåverkan. En vegansk måltid bidrar med än mindre klimatpåverkan. Att välja vego är att bidra till en bättre miljö."

Nu är det säkert många av er som redan väljer vego alla dagar, men ni andra antar väl utmaningen? Och lakto/ovo-vegetarianer utmanas härmed att laga veganskt den 31 mars :)

Är ni med?


Anta utmaningen här.
Anmäl dig till Djurens Rätts Facebook-event.

2 kommentarer:

Millas Hälsoblogg sa...

Jag är med och äter vegetariskt 31 mars om du tar min utmaning Reklamfritt läs mer på min blogg

Marit sa...

KUL! Jag kör naturligtvis veganskt. Sedan can't i stress enaugh vilken tur jag har! Jag ska inte bara modella för min kompis hållbara mode utan också följa med henne när hon volontärar för förberedelserna inför Eart hour. Ack ja ack ja.