13 mars 2012

Flygskatt, ja tack

För billigt. Japp.
Man tror ju egentligen inte att det är sant. Att vi svenskar inte betalar någon extra skatt för att ta flyget, trots att det ger så galet mycket klimatutsläpp. Vi betalar inte ens moms på flyget. Vad är det frågan om?? 

Jag flyger inte, om det inte skulle dyka upp alldeles speciella skäl. Men det är lite svårt att klaga på alla dem som gör det, när faktum är att flyget inte sällan är billigare än att ta tåget. Och flygresorna bara fortsätter att öka, som om det inte var något konstigt med det. Vi kan inte ha det så här. 

Vi måste flyga mindre, inte mer. Och att vi då inte har några som helst koldioxidskatter på flygresor är så vrickat att jag inte vet vad jag ska säga. 

Skönt med sådana här initiativ då, där man åtminstone kan få ut sin frustration genom att sätta sitt namn på ett upprop för flygskatt. Alla som inte tycker att det är i sin ordning med att flygtrafiken ständigt ökar och tycker att vi borde göra något åt det, skriv på! flygskatt.nu

-------------------

Och när vi ändå är i farten kan vi kanske lägga skatt på nästa stora klimatbov, där konsumtionen bara fortsätter öka: Köttet. Eller åtminstone sluta subventionera det med mina skattepengar. Men det finns inget upprop för det, va?

1 kommentar:

Justina sa...

Jag håller helt och hållet med dig, att folk flyger inom Sverige tycker jag är absurt.. Skulle aldrig få för mig att flyga en timme när jag lika gärna kan ta tåget eller bussen. Och särskilt vad gäller köttet, gärna en extra skatt på det tack!