31 mars 2012

Matavfallskampanj i Stockholm, kom igen allmännyttan!

Nu kampanjar Stockholms stad för att öka insamlingen av matavfall för återvinning till biogas. Det kan verkligen behövas med tanke på hur sorgligt efter landets huvudstad är med detta.

Reklamfilm har de gjort till och med :)Jag har bara en fråga: Hur kommer det sig att stadens allmännyttiga bostadsbolag inte tar täten med att samla in matavfall i hyresfastigheterna? Finns det en politisk vilja, så borde väl stadens egna bostadsföretag ligga i framkant? Hmm...

Jag har flera gånger ställt frågan, både som enskild hyresgäst och via samråd mellan Stockholmshem och hyresgästföreningen, om att få igång insamling av matavfall i mitt kvarter, men svaret har hela tiden varit att det inte är aktuellt. 450 hushåll i mitt kvarter måste alltså slänga alla matrester gå rakt i sopnedkastet, istället för att utvinna värdefull biogas av dem.

Kom igen nu, Stockholmshem och de andra bostadsbolagen. Alla borde kunna återvinna sitt matavfall!

2 kommentarer:

Lo sa...

Hej!
Har bott utomlands en längre tid på en plats där det varit lite kämpigt att leva på ett sätt som är snällt mot miljön.Inte alla länder har samma medvetenhet om miljö som Sverige trots allt har. Men, det som man blir lite galen på är ju att trots att man VET det rätta så agerar man inte därefter. Själv måste jag erkänna att jag har "halkat efter" i min kunskapsinhämtning under några år, försöker nu ta ett steg i taget, lära mig på nytt och börja agera i det lilla.Lite grönare för var dag ;-) Tack för en informativ blogg med mycket känsla =)
Lo

Karin sa...

Välkommen hem till Sverige! Och tack för snälla ord om min blogg :)