12 mars 2012

Mera vego bland matproffsen!

Ja det är bara att ställa sig i ledet och ropa hurra och heja på. Ett matproffs som vill lära sig mer om vegetarisk matlagning. Kicki Theander från matkasseföretaget Middagsfrid ger sig på att testa vegetarisk matlagningunder en månad och se hur det går.
"Min primära drivkraft är att minska mina matrelaterade CO2-utsläpp, men jag är också nyfiken på om jag kommer att må bättre. Jag vill också tvinga mig själv att bli riktigt duktig på vegetarisk matlagning, så att jag sen kan inspirera andra till att avstå köttet då och då. Det är nämligen vi allätare som måste hjälpas åt för att rädda planeten. Vegetarianerna är för få och det är inte realistiskt att tro att vi alla ska bli vegetarianer. Låt oss ta det steg för steg istället." 
Bra. Kom igen nu, fler matjournalister och alla matlagningsprogram på TV som det går tretton på dussinet på. Våga lär er mer om bra mat utan kött eller fisk! Sluta se det som en kuriosa, som ett udda alternativ. Ibland lagar man mat med kött, ibland med fisk och ibland blir det goda rätter med bönor, linser, tofu, rotsaker, sojaprotein…

 No big deal, liksom.

 Kanske kan det också sprida sig till restauranger som då kan lära sig laga vegorätter som man faktiskt blir mätt på, istället för typ en kluven sparris som man kan råka ut för på finkrogar.

Inga kommentarer: