6 mars 2012

Miljöengagemang på jobbet, flipp eller flopp?

Jag läste att forskare vid KTH tänker forska på hur företagen tar hand om miljöengagerade medarbetares engagemang. Det är tydligen ingen som tittat närmare på hur grön entusiasm bland anställda hanteras. Och de vill också titta på hur viktigt företagets miljöarbete är för att attrahera medarbetare.

Sånt där tycker jag är intressant förstås. 

Det finns så många personligt engagerade som gör sitt bästa i vardagen för att minska sin miljöpåverkan. Vi sopsorterar, köper ekologiskt, miljö- och Fairtrademärkt och tänker på vad vi äter och hur vi reser och allt vi kan komma på.

På fritiden alltså. Sedan går vi till jobbet och måste helt plötsligt anpassa oss efter hur miljömedveten arbetsgivaren valt att vara. En som aldrig kan tänka sig att köpa annat än KRAV-bananer och Fairtrade-kaffe har att välja på att dricka jobbets fulkaffe och äta besprutade bananer från fruktkorgen, eller helt enkelt att avstå.

Frågan är alltså hur arbetsgivaren tar vara på engagemanget från dem som faktiskt vill ha en mer miljömedveten arbetsplats och väljer att försöka förändra?

Själv hade jag tur, och efter en liten tröghet i starten för några år sedan har miljögruppen alla möjligheter att påverka, glatt påhejad av ledningen. Sämre kan man ha det som miljönörd på jobbet. Tyvärr vet jag att det finns andra arbetsplatskulturer också och att det kan kännas som att det inte är någon idé att försöka förändra.

Jag blir såklart nyfiken på om det finns någon bloggläsare som försökt få sin arbetsplats att bli mer miljömedveten? Hur har det gått i så fall?

7 kommentarer:

Jenny / Ekomamma i stan sa...

Jag skulle gärna läsa mer om hur du konkret gått till väga. Till exempel vad du lade fram för argument, men också konkret vad man kan påverka på jobbet.

Jag skulle gärna påverka vår arbetsplats mer. En del har faktiskt gjorts, men där är frågan om det inte är kopplat mer till ekonomiska aspekter, som att kunna minska på inköp av pappersmuggar och utskrifter och att släcka lamporna kvällstid. Men det finns ju såklart också mer man kan göra.

Karin sa...

Hej Jenny,
Oj, det finns ju hur mycket som helst att säga om detta. Jag har bloggat om detta ända sedan jag startade bloggen för tre år sedan - om du klickar på etiketten "Miljö på jobbet" så kan du läsa om framgångar och motgångar ända sedan starten.

Jag skulle inte säga att jag lade fram argument vi ett enstaka tillfälle, utan det handlade mer om att påpeka olika saker som jag tyckte var knas. Till exempel att vi inte skulle stänga av datorerna efter arbetstid. Och att vi inte hade någon miljöpolicy. Eller ett strukturerat miljöarbete. De enstaka frågorna tog jag med lämpliga chefer med varierande resultat. Sedan var det faktiskt på initiativ av ledningsgruppen som en miljögrupp med intresserade medarbetare bildades. Sedan har det varit medvind mest hela tiden.

Pappersmuggar och utskrifter är kanske det första man tänker på när det gäller miljö på jobbet. Det är viktigt eftersom det är handlingar som alla kan bidra till. Fast ännu viktigare tycker jag är att titta på företagets inköp. Tänk dig en persons konsumentmakt, fast i kubik! Ja och sedan kan man titta på energibesparingar, resor, klimatkompensation, återvinning, minskade kemikalier och allt möjligt. Det beror ju på typen av verksamhet - och identifiera var störst miljöpåverkan är och vad som är rimligt att förändra.

Lycka till! Berätta gärna mer om hur det går för dig.

Sarah sa...

Det här är inget jobb jag har utan ett ideellt arbete jag utför som miljöförman på en av studentnationerna i Uppsala och just nu upplever jag mitt arbete som rätt trögt. Har som huvuduppgift att undervisa i källsortering och det går inte riktigt hem hos de som jobbar i köket. Känner att jag har stöd från cheferna på nationerna, men det är värre hos de som arbetar med något annat. Har däremot börjat märka att nationens miljögrupp som jag också har hand om, har börjat få alltmer uppmärksamhet, vilket glädjer mig mycket. Det gäller att vara ihärdig.

Marit sa...

Att ekopåverka på jobbet har jag tyckt varit ganska trögt på de jobb jag haft. Kanske beror det på att jag inte jobbat så mycket när vi kommer till kritan. Och när jag har det så har jag befunnit mig längst ner i näringskedjan eller på ett ställe som redan engagerar sig (ekoklädbutik eller ekodesign).

När jag städade på lasarettet fick jag i alla fall lite eld i baken på tanterna "Kom igen nu Siv, vi sparar 10 gram koldioxid om vi tar trappen istället för hissen!".

Där jag jobbar nu är det otroligt svårt. Framförallt är det ett enormt matsvinn eftersom att allt vi serverar måste vara så fräscht som möjligt. Lampor tänds för patetiska inredningsdetaljers skull och även om mjölken är ekologiskt så köps det in snittblommor varannan dag för bästa möjliga restaurangmiljö. Visst gör jag mitt bästa för att slipa på detaljerna men samtidigt är jag bara en liten skit utan nästa några som helst rättigheter så min profil måste hållas låg. Det är synd tycker jag.

Karin sa...

Sarah: Ja, det måste vara lite speciellt att komma "utifrån" och undervisa. Men har du ledningen med dig, så är mycket vunnet ändå. Ja, ihärdighet är absolut ett nyckelord.

Marit: Haha, jag kan se dig och Siv flåsa i trapporna för att spara några gram co2. Jag ska tänka på det nästa gång jag funderar på att vara lat och ta hissen :)

Jag förstår att det inte är lätt att påverka när man är ny på jobbet. Låt dig inte slås ner av det. Jag är säker på att din livsstil ändå inspirerar andra och ger ringar på vattnet.

Oleg sa...

Ja, jag försökte också att få mina arbetsgivare på mina tidigare arbetsplatser bli lite miljövänligare. Idag driver jag ett företag som hjälper både arbetsgivare och deras anställda att göra mer i sin vardag (det handlar inte om sådana banala och uppenbara grejer som sopsortering och liknande).

Om ni vill bjuda in oss för att aktivera er och era kollegors miljöengagemang, kontakta gärna oss via Wake-Up Call (vi kan hjälpa de "vuxna" företag och föreningar också, inte bara ungdomar).

Kaffebilen sa...

Intressant miljöblogg!