1 mars 2012

Tillåtet att cykla mot enkelriktat :)


Nu har jag inte satt mig in i några detaljer när det gäller förslaget till Stockholms nya cykelplan, men… Hurra!!! 


"Tillåtet att cykla mot enkelriktat" var inte en dag för tidigt för oss som försöker ta oss till jobbet i Stockholms innerstad. Jag bryter med berått mod mot lagen tills det är tillåtet, men visst ska det bli trevligt att slippa de där morgonsura bilisterna på Malmskillnadsgatan som prejar ut mig och till och med vevar ner rutan och skäller, trots att vägen är tillräckligt bred för tre bilar i bredd.

Att cykla lagligt till mitt jobb innebär en omväg på sådär en och en halv kilometer, eller så måste jag leda cykeln de sista 300 meterna. Sådär cykelvänligt, kan man tycka.

Några inlägg från våren 2010

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fiser du så mycket under de 1,5 kilometrarna att det påverkar miljön negativt, eller vad är det som gör att du känner dig tvungen att bryta mot trafikreglerna och ett allmänt vettigt uppförande? Eller kanske du även lär dina barn att bete sig på ett revolterande sätt i trafiken och därigenom vill föregå med gott exempel?

Karin sa...

Haha, ja mina fisar är problemet :)

Eller kanske inte. Tro det eller ej, men det finns faktiskt saker jag gör som inte har ett dugg med att vara miljövänlig att göra. Jag cyklar mot enkelriktat den där biten för att jag inte har lust att cykla en lång omväg i onödan. Jag kommer hellre till jobbet lite tidigare, det är allt.

Jag vet inte om du sett hur det ser ut på Malmskillnadsgatan, men jag lovar att det inte handlar om att det är för trångt att få plats. Det är tillräckligt brett för två mötande bilar och en rad parkerade.

Jag åker mot enkelriktat just den här biten, eftersom den är så urbota dumt planerad. Det finns inte en tanke på att underlätta för cyklister. Jag är inte säker, men jag tror att den jättekonstiga enkelriktningen (från tre håll) är till för att bilister inte ska kunna cirkulera så enkelt på Malmskillnadsgatan. Att jag cyklar till mitt jobb på morgonen är ingen som störs av. Vi får plats, jag lovar!

Jag har inga barn, men om jag hade det skulle jag föregå med gott exempel genom att vara tydlig med att jag tycker att staden ska anpassas mer för cyklister och uppmärksamma hur knäppt det kan se ut ibland. Förhoppningsvis blir staden mer cykelvänlig när barnen blivit tillräckligt stora att cykla själva i stan.