11 april 2012

Ännu en elcykel


Elcykel nummer tre...


Ja, hur gick det med min elcykel då? Min Lifebike som jag haft i två versioner (den första blev stulen) började ge ifrån sig ett underligt ljud från motorn i höstas. Jag var vaken nog att be affären kolla på det innan garantin gick ut. 

Jag lämnade in cykeln och sedan såg jag den inte mer.

Eftersom Lifebikes leverantör i Sverige lagt ner, så gick det tydligen inte att få tag på reservdelar till min cykel. Det har visserligen startat upp en ny leverantör, men de kunde inte hjälpa till med min modell :( Det slutade med att snälla cykelaffären fick ge mig en helt ny cykel. Jaha - den tredje nya elcykeln i min ägo sedan hösten 2009. Man ska inte säga att jag inte bidrar till efterfrågan på elcyklar… Men nu får det vara bra..

Jag fick en Sjösala, som ser ut som ovan.

Hittills gillar jag skarpt. Återkommer med recension när jag fått tillfälle att använda den lite mer.

5 kommentarer:

Jenny / Ekomamma i stan sa...

Får jag fråga varför du valt elcykel och inte "vanlig" cykel? Är bara nyfiken, nybliven cykelpendlare som jag är.

Karin sa...

Haha, visst får du fråga! Svaret är att jag känner mig själv och jag är helt enkelt ingen hurtbulle. Innan jag hade elcykeln hittade jag alltid skäl till att inte ta cykeln just idag - det blåser för mycket, jag kan inte komma svettig till jobbet osv. Elcykeln sänker tröskeln, det är aldrig jobbigt att cykla och faktiskt ganska kul.

Hatten av för alla som väljer muskelkraft till 100 procent! För oss andra tycker jag att elcykeln är en världsbäst uppfinning :)

Kajsa sa...

Kan inte annat än att instämma med din positiva syn på elcyklar . Framtidens transportmedel är ju redan här =)

stark drive sa...

stark drive electric bike lancerar Jan 2017 för den oslagbart pris 399 USD. kolla mer på starkdrive.com

Anonym sa...

Hoppas det inte påverkar miljön negativt med alla dessa elcyklar som skrotas, för de lär inte hålla många år...