22 april 2012

Föreningspeppad

Idag känner jag mig föreningslivspeppad. Jag var på en utbildningsdag för oss som är engagerade i lokala Hyresgästföreningar i Stockholm. Även om kursens något torra mål var att lära mig mer om min uppgift som föreningskassör, så var nog den största behållningen alla nya kontakter jag fick - intressanta och engagerade personer i mina grannkvarter. Vi bytte kontaktuppgifter för att kunna jobba mera tillsammans framöver.

När jag tog på mig att sitta i vår lokala Hyresgästföreningsstyrelse för ett par år sedan ska jag ärligt säga att jag gjorde det mest för att vara snäll. Om ingen vill sitta i styrelsen, så har vi ingen förening osv… Och jag fattade nog inte riktigt vad det var vi kunde uträtta. Visste knappt vad en lokalförening gjorde. Det har jag fått lära mig sedan dess :)

Efter hand har jag insett att jag kan använda Hyresgästföreningen som ännu en arena att jobba med miljö och klimat. Som ensam hyresgäst i stora Stockholmshem kan jag självklart önska mig ett mer miljövänligt boende, men om vi önskar oss saker med en hel förening i ryggen blir det mera värt. Ja, lite som facket, som man med fördel kan använda sig av om man tycker att ens arbetsgivare kunde bli bättre på att jobba med miljö och klimat.

Så nu kör vi. Det där med återvinning av matavfall till biogas är det fler kvarter som önskar sig. Det måste gå. Och att Stockholms stads egna bostadsbolag inte går före med att samla in hyrsegästernas matavfall är obegripligt.

Heja föreningslivet!

Inga kommentarer: