13 april 2012

Klädbytardag nästa helgByta kläder med varann, kan det vara något? Jag ska ärligt säga att jag varit skeptisk när jag hört talas om klädbytardagar. Tänkt på hur svårt jag har att hitta något enda plagg i second hand-butiker. Hellre begagnade kläder på Tradera i så fall.

Men så var det ett gäng engagerade som ordnade en klädbytarkväll på mitt jobb för några månader sedan. Jag var där för att hjälpa till och tänkte inte riktigt in mig själv som målgrupp. Men jäklar vad kul det var! Det kom in så mycket fina kläder och till och med jag hittade en favorittröja som jag haft jättemycket sedan dess. Det roligaste var att se hur glada alla blev för sina "fynd". Känslan av att ha fått hämta fina kläder helt gratis, samtidigt som man fått en välbehövlig garderobsstädning. Mer sånt!

Och det blir det också.

Naturskyddsföreningen arrangerar en nationell klädbytardag nästa helg, lördagen den 21 april. I hela Sverige, vare sig du bor i Skövde, Gällivare eller Stockholm, finns det klädbytardagar som alla är välkomna till. Konceptet är enkelt. Du tar helt enkelt med dig några av de plagg du tröttnat på, trots att de är fräscha och fina, och byter på plats mot plagg som någon annan tröttnat på. Valutan på klädbytardagen är klädbytarbrickor som du får när du lämnar in dina plagg på plats. 

Här finns allt du behöver veta om klädbytardagen, orter och tider. Gå dit, det är kul ju! 

Sen är det supertrist att jag själv har bokat in annat (typ årets första agilitytävling) men jag får klara mig.

Och så en sista passande länk till Naturskyddsföreningen: Textilindustrins miljöskador

1 kommentar:

Marit sa...

Klädbytardagar är så himla bra! Jag gick på massor när jag bodde i Uppsala förra året. Här i London har jag aldrig hört om något sådant dock. Second hand är annars fantastiskt. Sedan jag för två år sedan bestämde mig för att bara handla andrahand eller ekologiskt så har jag lärt mig hur man letar!