7 april 2012

Linssoppans dag på torsdag

Vackra linser - god soppa på torsdag.

Jag såg en rolig uppmaning på nätet. Lotta Brincks matblogg utsåg från och med förra året den 12 april till Linssoppans dag. Så här skriver hon:
“Den 12 april, när Liv har namnsdag, uppmanar vi alla vänner av linssoppa att publicera något om linssoppa (ett minne, ett recept, en undran…) på sina bloggar, i sina tidningar, på facebook osv. eller helt enkelt njuta av en tallrik god linssoppa. Få rätter är så enkla, billiga, närande och kan bli så läckra som linssoppa. Njutning i vardagen är viktigt. Linssoppa gillar de flesta; från dagisbarn, praktiserande veganer till köttälskare. Det är lätt att älska linssoppa."
Jag håller med till hundra procent. Långt innan jag valde att avstå helt från kött var det linsgrytan som först väckte mitt intresse för vegetarisk matlagning. Det var den rätt som fick mig att förstå att en måltid faktiskt kan vara helt komplett utan kött eller fisk. Efter alla år har jag inte tröttnat på linssoppan, bara fortsatt jakten på det perfekta receptet.

Självklart är jag med och sprider budskapet om linssoppans dag på torsdag den 12 april. Fler som hakar på?

Och apropå linssoppa, kan jag också berätta att jag häromdagen anmälde mig som medlem i Baljväxtakademin, en förening som vill sprida kunskap och öka både produktion och konsumtion av alla fantastiska bönor och linser. Följ dem på Facebook, vettja, de har mycket intressant på gång.
Och i kväll blir det middag med pannbiffar på svarta- och borlottibönor.

Glad påsk!

4 kommentarer:

Ylvan sa...

Ja, vilken fin idé! Jag har ett extra fint linssoppeminne som jag kan dela med mig av. :)

Marit sa...

Nej vad kul! Min vegetarianism bottnar också lite i en linssoppa. Under mitt Uppsalaår åt jag dessutom den perfekta, och då menar jag verkligen den perfekta, linssoppan för 10 kr skålen på mitt favoritcafé nästan varje dag. Fem ingredienser!

Millas Hälsoblogg sa...

Klart jag är med

Camilla Gard, Baljväxtakademin sa...

Kul att så många är med!!

Alla ni som twittrar: lägg gärna upp era bästa recept på linssoppa:

#linssoppa12april