1 maj 2012

Sommarlängtan

Underbara långhelg! Solsken och ledighet är en oslagbar kombination. Lägg till en lyckad agilitytävling med lycklig hund och balkongfixning på det, så är energipåfyllningen total.

Balkongen har jag stora planer för i sommar. Jag skippar blommorna och går all in på köksträdgården istället. Gick loss på fröshopping nyss. Här är hela listan:

Håll tummarna...
Blomlådan: Plocksallad, sår två plantor i veckan
kruka 1: Koriander
kruka 2: Ruccola
kruka 3: Gräslök
storkrukan: Augergine (!)
väggkrukan:  Smultron
Hängkrukan:  Körsbärstomat

Aubergine på balkongen? Det låter nästan för bra för att vara sant, men jag bara måste testa!

Dessutom fick jag rapport från mina medodlare att de uträttat storverk på kolonilotten i helgen och sått en massa spännande. Det är okej om det blir sommar när som helst nu.

1 kommentar:

Ingemar Berntsson sa...

Nyligen kunde man på GP:s ledarsida läsa detta:
http://www.gp.se/nyheter/ledare/..50254--gert-gelotte-ingen-grans-for-tillvaxten

Tänkte svara på detta, kan nån ge mig synpunkter på min text som följer:

Det är obegripligt att det på GP:s ledarsida framförs åsikter som Gert Gelotte gör i sin krönika "Ingen gräns för tillväxten" där han tycks hävda det är bara för oss att tuta och köra, det ordnar sig nog... Han tom. ironiserar över dagens högst befogade oro inför framtiden, som bara en av många "domedagsprofetior"!
Visst, han KAN ha rätt, men lyft blicken lite, så inser man lätt att vi istället sannolikt är inne på en ytterst riskfylld väg, men när så oändligt mycket ligger i andra vågskålen kan man inte se hans resonemang annat än som ytterst naiva eller rent cyniska.
Dagens situation kan ju inte jämföras med något annat, i och med att förändringarna är globala, och otroligt snabba (100 år är ytterst lite i detta sammanhang).
Världens överbefolkning, och den typ av materiell tillväxt som vårt samhälle gjort sig helt beroende av är ju hotande på många sätt, men kanske den värsta är de accelererande utsläppen av växthusgaser. Vi måste besinna att den ökande koldioxidhalten i atmosfären innebär en ofattbar risk för framtida generationer, i och med en ödesdiger temperaturhöjning och försurning av den globala havsmiljön det med all säkerhet leder till.
Det behövs inte ens vetenskapliga rön, bara en vilja att lyfta blicken lite från vardagsperspektivet, för att det ska bli uppenbart att mänskligheten nu spelar rysk roulette med sin egen framtid som insats.