27 juni 2012

Bra e-utbildning om miljö?

Jag fick en intressant fråga till bloggen idag:

Jag googlade på miljö på jobbet och din blogg kom upp först. En intressant blogg.
[...] 
En kund till oss har nu fråga efter en e-learning om miljöarbete på en arbetsplats. Jag har funderat och tänker mig en produktion med goda och enkla miljötips. Vet du om det finns miljöutbildning via nätet ? Var finns bra och enkla miljötips att hitta ?
Kanske du har idéer och vill hjälpa oss.
Hmm... Vi har ju en obligatorisk utbildning i grundläggande miljökunskap för alla anställda på jobbet, men den är en vanlig ledarledd utbildning som vi köper in. Jag har inte alls koll på e-utbildningar om miljö. Men jag kanske kan skicka ut frågan bland er läsare. Har ni koll på bra e-miljöutbildningar? 

Den andra frågan om bra och enkla miljötips är både lättare och svårare. För det finns väl ungefär hur många tips som helst, frågan är bara om det finns något bra ställe där allt är samlat. Naturskyddsföreningens Grön guide är självklart bra, men jag vet inte om du är ute mer specifikt efter vad man kan göra på jobbet. Det här har vi gjort på mitt jobb. Och här är mina egna miljötips.


2 kommentarer:

Karolina sa...

Det finns något som heter Miljökörkortet som är en webbaserad miljöutbildning. Inget jag testat själv men jag har hört andra som varit nöjda.

Marit sa...

Medveten konsumtion kör en distansutbildning! I första hand för att utbilda ekorecensenter men vad jag förstår så är den absolut öppen för alla. Här!
http://www.medvetenkonsumtion.org/ekoguide/distanskurs