22 augusti 2012

Att ständigt utmana sig


- Utmanar du dig själv hela tiden?

Jag fick frågan för ett tag sedan av en kompis.

Jag blev lite ställd. Utmanar mig själv? Eh...nä, det kan jag inte säga. Visst - jag har många gånger utmanat mig själv att testa nytt eller att försöka dra ner på någon av mina laster. Men hela tiden? Nej.

För visst är det så att utmaningen ligger i själva förändringen av ens vanor? När jag väl vant mig vid det nya är det inte någon utmaning längre.

Så det enkla svaret är att jag går runt här och knappt utmanar mig själv alls när det gäller min livsstils miljöpåverkan. Kanske är det också förklaringen till att jag varit så usel på att blogga den senaste tiden. Allt det där som varit utmaningar de senaste åren - veganmaten, mindre klädköp, sluta med hämtluncher i engångsförpackningar och allt annat - det puttrar liksom bara på. Inget svårt alls, och inte mycket att säga om.

Kanske är det på tiden med lite nya utmaningar? Det finns ju massor att göra, så klart. Tips, någon?

2 kommentarer:

MarySaintMary sa...

Det enda jag kan komma på att jag gör "bättre" än det som står på din lista är att jag duschat mer sällan än varannan dag. Dock äts det förmodligen upp av att jag duschar väldigt länge... En plan för att inte kasta mat, som någon skrev ovan, kan ju vara smart. Containerdyka kan man ju också göra, fast det är olagligt förstås.

Christine Jansson sa...

Hej! Ett tips är att samla in mer skräp för återvinning än du redan gör idag genom att gå med i ett av TerraCycles insamlinsprogram. Till exempel starta en insamling för återvinning av pennor på din arbetsplats. Det är ett lätt och smidigt sätt att sortera sådant som annars hamnar i brännbart. Ta reda på hur du gör genom att besöka www.terracycle.se .

Mvh, Christine Jansson
TerraCycle Sverige