12 augusti 2012

Samla in matavfallet då, Stockholm!Avfallskvarnen och jag var med i Svenska Dagbladet idag. Trogna läsare känner till mitt vankelmod (t ex här och här) inför min avfallskvarn - jag gillar verkligen kvarnen, men är inte övertygad att det är det mest effektiva sättet att återvinna matavfall på. Men som det ser ut nu är kvarnen - även om det inte är det bästa sättet - min enda möjlighet att få återvinna matavfallet, eftersom min hyresvärd inte erbjuder något mer effektivt sätt. Och inga av mina 450 grannar i kvarteret kan återvinna sitt matavfall alls, eftersom vi är den enda lägenheten i kvarteret som har en kvarn. Ner i sopnedkastet och så eldar vi upp det. Jaha.

Allt det där har jag tjatat om förut, men jag tar det igen: Hur svårt ska det va för Stockholm att ta hand om sitt matavfall på ett vettigt sätt? Vi är ju hopplöst efter! Pinsamt är bara förnamnet, och att stans egna bostadsbolag dröjer så länge med att erbjuda hyresgästerna att sopsortera gör mig så frustrerad.

Som sagt, hur svårt kan det va? Fråga de kommuner som fattar hur man gör! Vad väntar vi på?

3 kommentarer:

Jenny / Ekomamma i stan sa...

Vad intressant! Det är så himla trevligt när vi varit på landet nu, att det finns något att göra av matavfallet, men hemma är det ju bara soporna som gäller. Kanske borde kolla upp det där med avfallskvarn om vi får till ett byte med en lägenhet där vi kan bo en längre tid.

Anonym sa...

Hej Karin!

Vi jobbar på det och jag hoppas kunna presentera mer under hösten. Vi är också beroende av beskeden från statens avfallsutredning och hur miljömålet kommer att se ut. När staden sätter igång ett system kommer det att påverka närmare en miljon människor och kosta en hel del pengar. Därför är det viktigt att det blir rätt.

Mvh Per Ankersjö

Cat sa...

Intressant! Har aldrig hört om en avfallskvarn tidigare! BTW, jag har gett dig en Sunshine Award http://www.rulesofgreen.com/2012/08/sunshine-award.html