23 december 2012

God Jul!

Snällt julbord för två.
Kära läsare, det är den tid på året då det bara återstår att önska god jul. Jag hoppas att ni, precis som jag, ser fram emot många lediga dagar, mumsig och snäll mat, bra böcker och så lite krav som möjligt att prestera.

Eftersom min man och jag åker till olika städer på julafton tjuvstartade vi redan igår och körde hela rejset med julmusik, julbord, tomtepynt, julgodis, julfilm och klappar under den pyntade krukväxten. I morgon bitti drar jag till mamma i Skövde som vanligt på julen. Jag är utlovad veganjansson. Tar med mig seitanskinka, rödbetssallad, göttbullar och grönkålspaj och en laddning av den fantastiska chokladfudgen från receptboken Julbakverk utan ägg och mjölk. Jag kommer inte att vara hungrig.

Vill du ha lite gröna jultips skickar jag vidare till Naturskyddsföreningen. (Ja, hur sopsorteras julklappssnören nu igen…?)

Jag inser att det är lite sent att komma med julklappstips så här kvällen före dopparedan, men varsågod i alla fall. De här är bara att pröjsa och printa ut ett gåvobevis:

  • Stöd någon av Naturskyddsföreningens projekt. Min favorit i jultider är att ge bort ålar (alltså fiskerätter, som innebär att färre ålar får dödas)
  • Plantera träd. Vi-skogen är ett säkert kort.
  • En julgåva till Djurens Rätts viktiga arbete.
  • Något av Världsnaturfondens projekt
  • Och självklart finns det många seriösa organisationer som gör ett jättejobb mot världens orättvisor och katastrofer. Jag nämner ingen, så glömmer jag ingen heller. 
God Jul!

Inga kommentarer: