14 januari 2013

Vilse i mataffären

Så mycket mer än tofu.
Asiatiska matbutiker. Sedan jag upptäckte att det finns en massa fin tofu i olika varianter och former, så går jag dit regelbundet och bunkrar tofu. Det finns flera asiatiska butiker både i kvarteren nära mitt jobb och här på Söder.

Jag älskar att gå in i dem, men känner mig samtidigt så frustrerad över alla spännande burkar och smaker som jag inte vet vad jag kan använda till. Alla olika smaker av soja, och kryddpastor och såser. Tiotals olika varianter av nudlar. Burkar med mock duck….

Ibland vill jag köpa allt jag ser, men istället blir det ingenting, för jag vet inte vad jag ska göra med grejerna.

Det kanske kan bli ett projekt - att helt enkelt köpa på sig lite intressanta grejer från de asiatiska butikerna och börja experimentera? Det finns ju google.

För det är möjligtvis ingen av er som läser som kan dela med er av era bästa vegetariska tips om vad jag borde köpa och laga från de asiatiska matbutikerna?

5 kommentarer:

Cat sa...

Börja med vietnameese springrolls, de är lätta att göra! Du behöver bara ris-papper som du doppar i vatten och massor med grösaker att sätta i dem http://www.healthyveganrecipes.net/video/vietnamese-fresh-spring-rolls-recipe

Mia B sa...

Jag handlar mock duck ibland som jag delar lite och använder precis som köttbitar. Har även haft lite dille på den sursaltstarka Tom Yum-pastan, så jag brukar kombinera det med mock ducken, passerad tomat, broccoli & lök till nån slags gryta.
Inte så dumt faktiskt. :)

Karin sa...

Åh tack, svar direkt :)
Vietnamesiska vårrullar är ju fantastiskt gott. Skulle kanske våga mig på det.

Tom Yum-pasta, tack för tips, Mia.

Anonym sa...

Vi brukar köpa "kyckling"-strimlor. Frysta. Vet inte om de är veganska eller om de har mjölk eller ägg.

"Kyckling"-klubbor finns också, men jag gillar de inte lika mycket. Eller inte alls snarare.

Anonym sa...

Hoppla, plötsligt är det ok att handla importerad låtsas-mat från asiatiska butiker där spårbarheten är nästan noll samtidigt som du försöker driva miljöfrågor på allvar? Okunskap eller bara dumt?