12 juli 2013

Antagen!


Pirr i magen och förväntan. Idag kom antagningsbeskedet. Jag ska ta ledigt från jobbet i två hela terminer och läsa på universitetet! 

I drygt tolv år har jag jobbat på samma ställe med samma tjänst. När jag hittade utbildningen och insåg att det faktiskt är fullt möjligt att ta ett brejk och lyfta blicken fanns det inget att tveka på. Peppad av vänner och familj skickade jag in ansökan, och idag är jag officiellt antagen till Hållbar samhällsutveckling på Stockholms universitet.

Utbildningen är tvärvetenskaplig och en samling med kurser på temat hållbarhet. Allt från ekosystemtjänster till miljöetik, hållbar konsumtion och miljökommunikation. Fattar ni att jag ska få ägna all tid under 10 månader till att läsa böcker, lyssna på föreläsningar och träffa en massa nya människor som delar mitt intresse!

Det är 18 år sedan jag senast pluggade. Då, 25 år ung och efter fyra år på universitetet, trodde jag att jag gjort min sista hemtenta. Nu känns det som världens största privilegium att kunna pausa arbetslivet och andas lite nytt. 

En och en halv månad till terminsstart och och jag är så himla sugen på att börja. Återstår att se hur separationsångesten från jobbet och arbetskamraterna tar sig uttryck när det börjar närma sig...

9 kommentarer:

Kalle sa...

Woho, grattis!

Camilla sa...

Härligt och nyttigt att ta en paus och göra något annat. Hoppas att du kommer att trivas med utbildningen.

Fannys Frihet sa...

Stort grattis! Det kommer bli extremt roligt tror jag, det är helt galet fantastiskt att kunna läsa om det man brinner för :)
Stort lycka till, tror det blir superbra med lite omväxling också!

Anna sa...

Åh, vad roligt! Grattis!!!

Melissa sa...

Grattis Karin! Jag läser själv miljövetarprogrammet i Malmö, det är underbart att få hänge sig sitt intresse och passion!
Önskar dig lycka till!

Melissa

ekomammaistan sa...

Vad intressant! Läser gärna mer om din paus och om utbildningen då jag själv är på gång att ta ett kliv åt sidan jobbmässigt. Lycka till!

Karin sa...

Åh vad roligt! Jag läste Hållbar samhällsutveckling på SU läsåret 2011-2012, det bästa jag någonsin gjort! Lycka till!

Anonym sa...

Grattis! Vad hade du läst innan ? :)

Karin sa...

Tack :) Jag har pluggat medier och kommunikation på informationslinjen på 90-talet.