23 september 2013

Giftiga goretexjackorna

Första kalla cykelturen i morse. Fler som frös om fingrarna? 

Kanske blir någon sugen på att köpa nya praktiska höst- och vinterytterkläder att värma sig i om de gamla blivit för slitna. Jag tänkte påminna om ett gammalt inlägg om funktionskläder, gifter och goretex som jag skrev förra hösten och som jag vet att många läste och uppskattade. 

Det var efter att ha läst Den flamsäkra katten om kemikalier i vardagen som jag var tvungen att inse att mina favoritfunktionskläder var fulla med cancerframkallande hormonstörande gifter (fluorkarboner - PFOA/PFOS) som inte bryts ner i naturen. Mina två praktiska goretexjackor… 

I sann återvinningsanda skickar jag vidare till förra höstens inlägg. Bra att ha i minnet om du behöver köpa funktionskläder till dig eller ungarna. Skippa goretex. Fråga om PFOA/PFOS.

Här är inlägget:
Läst på om funktionsjackor och gifter (2012-10-05)

--------------
Och apropå fluorkarboner - kolla på Förgiftad kompromiss om hur man hittar höga halter av fluorkarboner i bebisars blod och varför det inte är förbjudet än.

Inga kommentarer: