11 september 2013

Goda ålnyheter

Det är när man läser sådana här nyheter om att EU-parlamentet röstat för ett förslag att rädda ålen, som det känns lite extra varmt i demokratihjärtat. Det är över fyra år sedan, men jag har det faktiskt noterat här i bloggen. Jag var så tagen av Isabella Lövins Tyst hav som jag läst våren 2009 och blev glad när jag såg att hon ställe upp i EU-valet. Hon fick självklart min röst och mitt kryss. Det var havet och fisken jag röstade för, och i synnerhet för ålen.

Okej, jag vet att det är Isabella Lövin och hennes kompisar som gjort jobbet, men jag kan inte hjälpa att jag känner mig lite delaktig. Jag gör allt jag kan på hemmaplan i min egen vardag för att göra den här världen lite bättre. Men på valdagen har jag ett extraviktigt jobb att göra. I juni 2009 gjorde jag det riktigt bra :)

Läs också Isabellas debattartikel idag. Det där med ålyngel i Pluras kök är bara för mycket...

Inga kommentarer: