9 september 2013

Palmoljedagbok

Gårdagens funderingar om palmolja gjorde mig nyfiken på hur mycket palmolja jag egentligen konsumerar. Så jag tänkte helt enkelt föra lite dagbok under den närmsta veckan. Dels för att det kan vara nyttigt att få lite koll, dels för att det kan bli en start till att kolla upp vilka varumärken det gäller så att jag kan skriva till tillverkarna och fråga.

Det kommer att bli etikettsläsning och googlande och påläsning om hur palmoljan är dold i kemiska beteckningar och latin.

Klockan är 08:04 och jag konstaterar att jag redan använt palmolja i min handtvål. Och till morgonfikat kommer jag nog att ta ett par digestivekex att slinka ner som vanligt. De är i alla fall KRAV.

Återkommer i slutet på veckan med hela listan.

1 kommentar:

Palle sa...

Blir intressant att följa.
Hoppas du hittar alternativ.