30 januari 2014

Gillar nya matmagasinet Vego

Sveriges första vegetariska magasin.
Jag går inte igång på magasin. Jag har alltid varit ganska likgiltig inför det enorma utbudet av mode- och inredningsmagasin. Snygga bilder, visst, men sen då? Och samma när det gäller matmagasin, speciellt sedan jag slutade med kött och de flesta recepten blivit ointressanta. Jag tänker att om jag vill ha inspiration så kollar jag väl en vegoblogg eller googlar. 

När nyheten om Matmagasinet Vego kom blev jag självklart jätteglad, men då framför allt för att den är ännu ett viktigt steg mot det som håller på att hända med synen på vegetarisk mat, och i det här fallet vegansk. Det rör på sig. Det skrivs i tidningar om gröna trender, kändisar kommer ut som veganer och vegetariska bloggar kammar hem strorslam i stora matbloggspriset. De traditionella matkasseföretagen lanserar vegetariska matkassar. Och nu alltså ett 100 procent vegetariskt matmagasin på svenska. 

Trots min självbild om att inte gilla matmagasin köpte jag så klart en prenumeration av Vego. Mer för att stötta ett bra initiativ än någon förhoppning om att jag skulle börja gilla att läsa långa reportage om gourmémat. Men till och med jag blev alldeles glad av den. Och hungrig! Tidningen är full med spännande recept med olika teman från husmanskost till teriyakotofu och jordgubbsglass, varvat med lagom intervjuer, tips och test. Snygg är den också. Jag vet att det kommer bli en del rätter ur tidningen framöver. 


Har du inte prenumererat än så gör det! Bara 99 kr för tre nummer. Även blandkostare får prenumerera ;)

5 kommentarer:

Tova sa...

Håller med. Hoppas bara många affärer tar in den så att det inte slutar med att bara vegosar känner till den. Har du sett den i någon fysisk affär?

Emma sa...

Underbart! Detta var på tiden. Minskad köttkonsumtion ska uppmuntras, mer sådana här initiativ tack.

Camilla sa...

Jag har läst om den, men har inte beställt någon prenumeration. Jag tänkte nog börja med något lösnummer. Jag är blandkostare men gillar vegetariskt.
Just nu är jag på jakt efter mer information och inspiration till den nya trenden Veggivore, men det finns det inte mycket om.
Kul att tidningen verkar bra!

Karin sa...

Tova: Nej den finns inte som lösnummer ännu, utan man får beställa från deras hemsida. Gört!

Camilla: Som sagt, den finns inte som lösnummer i butik än, men du kan beställa från hemsidan. Du får tre nummer för 99 eller ett nummer för 49.

Intressant med veggivoretrenden. Jag kan inte mycket om den, men om man googlar hittar jag "An individual who is not a vegetarian and who does eat meat, but who aspires to ensuring he or she does not eat meat or dairy products which could be considered as harmful to the environment or cause unnecessary suffering to animals”

Det är en jättebra ambition! Men svår tänker jag. För det där med "onödigt lidande för djuren" blir lite av en tolkningsfråga. Var drar man gränsen? Och sedan tänker jag att det skulle vara ännu svårare socialt att tacka nej till kött när man blir bjuden pga att det inte är t ex ekologiskt. Lättare att säga att man inte äter alls. Restaurangkött är också ett problem, så klart, eftersom det är väldigt svårt att veta köttets ursprung på många restauranger.
Ändå - kanon med alla steg mot en mer medveten matkonsumtion. Heja!!

Curt sa...

Smakrik, vegetarisk, ekologisk och näringsriktig mat efterfrågas alltmer av hälso- och miljömedvetna konsumenter.
Green n Lean presenterar den nya generationen vegetarisk (vegan) mat med unika näringsegenskaper och som tillmötesgår de hårdare kraven på ett hälsolivsmedel som passar alla konsumenter - inte bara vegetarianer.
www.youtube.com/watch?v=MLLfaZvhqKs

Green n’ Lean vann Garant Ekostjärna 2014 på Ekogalan i Stockholm 30 januari.
http://news.cision.com/se/axfood/r/garant-ekostjarna-2014-till-green-n-lean,c9528262