25 februari 2014

Alla gillar Anamma

Nu blir det reklam. 

Jag ska också ansluta till hyllningskören av Anamma vegetariskt, som gör kanonbra frysmat. Nu har de tagit bort ägg ur alla recept och är alltså 100 % vegetariska till skillnad från de andra vanliga varumärkena med fryst vegomat som brukar finnas i matbutiker. (Hälsans kök och Quorn innehåller ju ägg) 

Här kommer min kärleksförklaring:
  1. Gott! Nu har jag bara hunnit testa färsen och burgarna, men de får högsta betyg. Idag lyckades jag hitta scnitzlarna på Ica också. Har höga förväntningar. Vegobitarna ska vara grymma också har jag hört.
  2. Billigare. Nej fryst halvfabrikat är inte billigt och det ska inte vara det heller. Men Anammas grejer är märkbart billigare än annan vegetarisk korv och motsvarande. Anledningen är att frystransporter är dyrt och både Quorn och Hälsans kök tillverkar utomlands (Hälsans kök ända borta i Israel) medan Anamma tillverkas i Skåne. Korta frystransporter = mindre dyrt.
  3. Schyst. Svensktillverkat av nyttig GMO-fri soja från Europa och USA. Minimalt med tillsatser.

Ja jag vet att frysvaror inte vinner miljömatchen jämfört med torkade eller konserverade baljväxter som jag tillagar själv. Det går så klart åt mycket energi till frystransporter och butiksfrysar. Det och priset gör att frysvarorna får bli lite lyxvaror, som man kan ha hemma för de där dagarna man bara inte orkar vara kreativ eller hinner laga från grunden. Men miljömatchen mot kött vinner Anamma varje dag. 

1 kommentar:

Anna Lindelöf sa...

Håller helt med om Anamma! Gott och bra. Det konstiga är att inte fler upptäckt produkten, varför ser man ingen marknadsföring kring en så bra vara?