20 mars 2014

EU-parlamentarikerna miljögranskade

I eftermiddags hann jag tyvärr inte till Naturskyddsföreningens presentation av sin rapport med granskningen av de svenska EU-parlamentarikernas miljöinsatser. Men jag har läst rapporten nu och jag rekommenderar fler att göra det.

Huvudgrejen är att de granskat alla 20 svenska EU-parlamentariker och vad de gjort på miljöområdet under mandatperioden sedan 2009. Sju av dem får grön tumme upp och dessutom får Isabella Lövin (mp) och Åsa Westlund (s) guldstjärnor för extra bra jobb. Isabella för fiskepolitiken och Åsa för kemikaliepolitiken. Det gick inte så bra för moderaterna. Alla fyra fick dela på jumboplatsen.

Läs rapporten! Den är väldigt allmänbildande om EU-parlamentets roll och det jag tyckte var extra bra var sammanfattningen över viktiga miljöfrågor och beslut under senaste mandatperioden när det gäller fiske, jordbruk, kemikalier, luftföroreningar och klimat.

Så den 25 maj är det bara att gå och rösta. EU har inflytande över verkligt viktiga miljöfrågor, och det har stor betydelse vilka 20 personer som representerar Sverige. Personvalet är viktigt. Jag vet vem jag ska rösta på.

Och needless to say, sådana här granskningar är ännu en viktig anledning att vara medlem i Naturskyddsföreningen.

Inga kommentarer: