18 mars 2014

Hur miljövänliga är svenska EU-politiker?

Superdubbelvalår och allt. Så viktigt och så spännande att se hur det går. För även om jag gör allt jag förmår för att köpa, äta, resa, energispara och återvinna rätt så vet jag att det inte förslår mycket om inte politiken är med på banan. Att rösta miljömedvetet ligger högt på priolistan.

Ibland får man valuta för sin röst, som till exempel 2009 när jag fick möjlighet att vara med att rösta in Isabella Lövin i EU-parlamentet. Där har hon gjort enorma insatser för havet och kämpat med att vrida den galna fiskepolitiken åt rätt håll. 

På torsdag eftermiddag den 20 mars presenterar Naturskyddsföreningen en stor granskning av vad våra svenska EU-parlamentariker åstadkommit de senaste fem åren. Har de uppfyllt sina vallöften och hur engagerade har de varit i miljöfrågor? Jag tänkte gå på seminariet i Stockholm om jag hinner, det är gratis och bara att gå dit. 



Seminariet kommer också att webbsändas

Inga kommentarer: