15 maj 2014

Nej, inte förbifarten!

Nej nej nej...
Jag försöker förstå. Jag läser att regeringen har avslagit överklagandet av arbetsplanen för Förbifart Stockholm och att den då kan börja byggas redan nu i sommar före valet.

Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag har hela tiden tänkt att det där projektet är så vrickat att det bara inte kommer att bli av. För varje dag som går och för varje ny rapport om klimatet blir det allt mer uppenbart att vi måste göra precis allt vi kan för att minska utsläppen. Fler nya motorvägar är helt otänkbart i det perspektivet.

Så himla onödigt att stressa på detta före riksdagsvalet.

Är så arg och besviken att jag inte kommer på mer att säga. Återkommer.

Om nyheten på
Supermiljöbloggen
SR Ekot

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tror du inte att det skulle hjälpa för köerna i Stockholm? Jag tror att det är bättre att se till att bilflottan blir miljövänlig (läs elbil) än att försöka motverka bilism.

Skeptisk sa...

Det tror inte ens de forskare som Vägverket själva anlitade, SIKA eller någon sakkunnig instans. Anledningen är främst att trafiken inte leds förbi, utan in till Stockholm samt det enkla faktum att om det byggs en väg kommer dess kapacitet användas och det totala trycket öka. Jämför med södra länken.

Ingen storstad kan fungera om innevånarna tror att de bor i glesbygden och ska ha egen bil. I takt med att befolkningen växer måste en större andel av trafiken styras om till allmänna transportmedel. De tar mindre plats.

Det är klart. Om vi plattar till staden, river hus som inte rymmer tillräckligt med folk på höjden till fördel för större autostrador så kan vi i teorin transportera samma eller en större andel människor via elbilar, men det vore knappast praktiskt.

Ledsen om jag låter krass. Men ibland känns det som att "älska bilen - hata utsläppen" är en centerpartistisk dröm som tyvärr inte tar hänsyn till något vi KTH:are kallar matematik...