21 december 2014

Julstök

100 % veganiserad jumat.
Hur går det med julstöket? Planen här är att ta det så lugnt som möjligt, men man vill ju ändå få lite julstämning. Så pyntlådan åker fram idag och igår bakade jag årets vegoskinka. Ja, jag vet att det är lite överkurs att göra egen hemma när det finns utmärkta att köpa, men nu har det blivit lite tradition och den är både god och rolig att göra.

Jag kommer inte att göra så jättemycket julmat, utan äter en rejäl julbordsbuffé på Hermans ikväll och tar med mig några av måste-favoriterna till svärföräldrarna där vi ska vara på julafton. Här är listan på julmat jag ska göra i år:

Jag vill också skicka er vidare till dagens kloka debattartikel på Svt opinion av Helen Alfvengren. 
"Tunga, trovärdiga avsändare som FN, Naturskyddsföreningen och Livsmedelsverket säger alla att vi måste minska på kött och mjölk för djurens, hälsans och miljöns skull. Tyvärr vet vi inte hur vi ska agera då. För det är norm att äta djur." 
Hennes poäng är att det aldrig har varit lättare att hitta god helt vegetarisk mat, men att det fortfarande av många anses vara extremt att vara vegan. Trots att 10 procent av svenskarna är vegetarianer eller veganer.

Nej det är inte extremt att äta veganskt. Det är självklart, roligt, enkelt och gott.

Kommer du att veganisera något på julbordet?

Inga kommentarer: