2 januari 2015

Ett år för djuren

Martin Smedjeback.
Foto: José Figueroa
Det ska bli spännande att följa Martin och hans år för djuren 2015. Både modigt och kreativt att bestämma sig för att jobba heltid på olika sätt för djuren under ett helt år. För att finansiera det har han bett om bidrag från alla som vill hjälpa till, en ovanlig typ av crowdfunding. 

Så här säger han i en intervju i Fria tidningen idag: 

"– Jag kommer att ägna motsvarande ett heltidsarbete till att arbeta mot djurförtrycket i vårt samhälle. Vad jag kommer att göra beror mycket på vilka som vill samarbeta med mig och vad de har lust att göra. Jag tar gärna emot idéer! Alla som vill kan följa projektet på min hemsida."

Hans förhoppning är att samla ihop tillräckligt med pengar för att kunna arbeta heltid med djurrätt under ett år. Jag har själv bidragit med en slant och är övertygad om att den kommer att användas till något bra. Särskilt fokus kommer att ligga på djuren inom livsmedelsindustrin. 

2 kommentarer:

Matilda sa...

Hej! en fråga off topic men ändå!
Igår upptäckte jag att alla sminkföretag är skithögar som testar på djur och bara är dumma och fula. Jag är förövrigt 16 år och arg. Så jag sökte runt typ överallt efter saker som inte var djurtestar. Sen upptäckte jag kemikalier och andra dumma saker :( Men hittade några av dina gamla blogginlägg! Och bestämde mig idag för att prova Weleda's rengörande & toner. Jag spyr nästan bara jag tittar på tonern från neutrogena som jag aldrig tyckt fungerat men alltid stått där. Så jag Skulle vilja undra lite om Weleda, liksom vilka produkter har du? Funkar dem? Vi är inte i samma ålder men det är ändå intressant! & bara nån slags guide bland smink? Någonting skulle vara så snällt. Väldig lång kommentar & mycket jag vill haha men tack på förhand:)) kramis!

Karin sa...

Hej Matilda!
Br fråga. Jag har svarat i ett nytt inlägg nu ikväll :)