17 april 2015

Klädbytardag!

Garderoben är städad, plaggen som jag tröttnat på är nedpackade. I morgon åker jag till Högdalen och ser om jag kan hitta lite nytt på årets klädbytardag. Jag har hittills varit på två klädbytardagar i mitt liv och varje gång har jag gått därifrån med känslan av att ha vunnit på lotteri.

Rent praktiskt så går det till så att alla som deltar tar med sig ett antal plagg som de tröttnat på eller som inte passar längre. De ska så klart vara hela och rena. När man kommer fram lämnar man in sina kläder och får ett antal biljetter som man får byta mot något annat. Förra året kom jag hem med ett par röda jeans som jag fortfarande blir glad av och lite annat som verkligen har kommit till användning.

Naturskyddsföreningen uppmuntrar medlemmar att arrangera klädbytarträffar i hela Sverige i morgon den 18 april. Här kan du kolla var det finns i närheten. Gå! Det värsta som kan hända är att du inte hittar något som du gillar, men då vet du att dina oanvända kläder kan glädja någon annan.

I Stockholm finns klädbyten i Högdalen, Bromma, Gustavsberg, Haninge, Sollentuna, Tyresö, Gröndal och Saltsjöbaden. Och på en massa orter i hela landet.

5 kommentarer:

Anonym sa...

VILL DU SPARA TUSENTALS KRONOR? LÄR DIG HUR HÄR!
http://www.thebatterychallenge.se/contribution/enkla-val/
Rösta gärna på vårt bidrag och hjälp våran klass att kunna fortsätta arbeta för miljön!

Margareta sa...

Det är så himla bra med klädbytardagar!

Anonym sa...

Kolla gärna in min hemsida om att man ska sluta slänga mat som är okej och att man ska sortera rätt. På vilket sätt man kan tjäna pengar genom det osv. Vi har ett skolprojekt.

http://stockholmmiljo2016.wix.com/battremiljo

Ylva sa...

Vad härligt att hitta en miljöblogg till! Jag bloggar också om miljö på http://knfm.se/ :)

Maria sa...

Nu längtar jag efter lite mer av dina klokheter här! :)