Gästbok

Har du lust får du gärna skriva en hälsning här. Vad gillar du med bloggen? Något du saknar? Har du en bra idé för ett inlägg?


Skriv vad du känner för i kommentarsfältet!


Försökte lägga in en riktig gästboksfunktion, men den krånglade bara och förde med sig en massa reklam och skräp. Jag kör den här enkla varianten istället.

21 kommentarer:

Marianne sa...

Hej Karin!
Läste om din miljöblogg i Metro och gick genast in och läste och gillade det mesta.
Men... jag får så dåligt samvete. Jag återvinner och komposterar, använder lågenergilampor och har allt släckt när vi är hemifrån. Saken är den att jag och min familj återvände till Sverige för 1,5 år sedan och eftersom min man är anhöriginvandrad har han inte rätt till några som helst bidrag. vi lever alltså två tonårsbarn och två vuxna på en inkomst. Och alla ekologiska kläder och all ekologisk mat är så mycket dyrare än den vanliga!
Vad kan vi låginkomsttagare" eller som "ensaminkomsttagare" göra vad gäller maten och kläderna?

Hälsningar,

Marianne Kjellberg

Karin sa...

Hej Marianne,
Kul att du hittat hit!
Nejnejnej, inte ha dåligt samvete! Det kommer man ingenstans med. Det viktigaste är att göra det man kan, efter sin egen förmåga. (Jag håller med om att det är värdelöst att det är dyrare att köpa ekologiskt och kemikaliefritt och att det till exempel är dyrare att åka tåg än att flyga ibland.)

Du kann visst göra mycket. Jag tror att du kommer jättelångt bara genom att vara medveten om miljö- och klimatfrågorna och sedan bestämmer du själv vad du kan förändra i din och din familjs livsstil. Trots allt finns det flera bra miljöval som man tjänar pengar på. Att inte äga bil (om det går), att inte flyga på utlandssemestrar, att äta mindre eller inget kött, att köpa begagnade kläder och prylar och så vidare. Sedan finns det andra vardagsvanor, som till exempel att vägra plastpåse när man handlar. Sådant som kanske inte gör jättestor skillnad i det stora hela, men det är en jäkla bra markering, tycker jag.

Så kom igen nu, bort med det dåliga miljösamvetet och titta på allt du faktiskt kan göra!

Fortsätt gärna att läsa och kommentera!
/Karin

Holger sa...

Hej!
Jag läser alltid din blogg. Den är mycket informativ och ger det stöd jag behöver i vardagen för att vara miljövän.
Jag bor i radhus. Under december månad förbrukade varje radhus i mitt område 110kWh/dygn. Vi har fjärrvärme från Hässelby värmeverk. Är det mycket eller litet?
Hälsar Holger Everitt i Spånga

Karin sa...

Hej Holger,
Kul att du läser min blogg! Fast din fråga om fjärrvärme har jag väldigt dålig koll på. Jag bor ju själv i lägenhet där värmen ingår i hyran, så det där med fjärrvärmeförbrukning är det nog bäst att du frågar någon annan som bor i hus, så du kan jämföra.

Jessica sa...

Psst.... http://gronagrenen.blogspot.com/2011/03/jag-har-fatt-pris.html

Jenny sa...

Hej Karin! Har mer eller mindre precis upptäckt din blogg och kan redan nu intyga att jag kommer att bli en trogen läsare. Du skriver på ett sätt jag gillar - om saker jag gillar. Har redan hittat massor av saker här (t.ex bambukläder) som jag tagit till mig och ska försöka börja använda mig av. Älskar dina enkla tips på ett miljövänligare liv! Det gör mig även glad att du visar på att människor inte behöver vara högutbildade experter för att ha rätten att bry sig. Kortfattat; Tack för en himla bra blogg!

Karin sa...

Tack Jenny! Nu blev jag mallig :) Jättekul att du läser, kom gärna med kommentarer.

Egon Frid sa...

Hej!
Jag är en gammal vän och kompis till din syster Maria i Skövde och idag tipsade hon mig om din blogg och jag blev imponerad! Verkligen! Bra med ditt stora engagemang för miljön och allt som vi kan göra för en förbättrad miljö! Grattis ocskå till dina framgångar med din blogg och ditt miljöarbete!

Bästa hälsningar!
Egon

ekologen sa...

Hej Karin,

Vill bara tacka för en otroligt inspirerande blogg.
Ville också tala om att även jag tar upp kampen mot scampin, bl.a. i mitt senaste inlägg (ekologen.blogspot.com). Trevlig läsning!

Med vänlig hälsning,

Ekologen

Anonym sa...

Hej! Jag älskar din blogg, den ger så otroligt mycket inspiration. Sen jag börjat läsa den har jag fått mycket bra input i miljöfrågor och har försökt föra det vidare till andra. TACK för att du skriver! Det är inte hopplöst för världen om såna som du fortsätter påverka...

Karin sa...

Åh tack för de finaste orden! Jag blir alldeles rörd. Tack för att du läser min blogg och tog dig tid att skriva så uppmuntrande. Jag är säker på att du också inspirerar andra. /Karin

Anonym sa...

Hej Karin! Tack för att du skriver så bra om olika miljöfrågor. Du är den vettigaste miljöbloggaren jag känner till. Du har inspirerat mig att utforska livet som vegan. Numera äter jag vegansalami på frukostmackan eller havremjölk med musli. Till middagen ger havregrädde det där lilla extra som jag inte trodde var möjligt utan grädde. Jag saknar egentligen ingenting! Men det är synd att quorn och sojaprodukter ofta innehåller ägg.
Och tack vare ditt tips går jag numera runt i supersnygga och supersköna kängor från Green laces.
Så tack för alla tips och den inspiration du ger. Hoppas att du fortsätter med bloggen!

Anonym sa...

Hej Karin
Som jag förstår har väl du en av de mest lästa miljöbloggarna i Sverige? När jag surfar efter miljöbloggar så hamnar jag ju iaf här. Därför vill jag önska något av dig som når ut till såpass många: Kan du tänka dig att visa lite fler diagram i din blogg så att man som läsare kan få större inblick i den globala utvecklingen i miljöfrågan? Det finns så många fakta som behöver nå ut till allmänheten, uppenbara fel som måste belysas. Till exempel har jag sett diagram på annat håll (har tyvärr ingen länk)som visar hur miljöutsläppen kommer att stiga inom de närmaste åren enligt globala överenskommelser.Som sagt, stiga. Kurvan är kraftigt uppåt. Utifrån denna kurva kan man räkna ut precis hur många år det tar innan vi når den så kallade 'tipping point' efter vilken miljöns utveckling inte längre ligger i våra händer. Permafrosten smälter i Sibirien, extrema mängder metangas frisläpps, temperaturen på jorden fortsätter att stiga och polarisarna smälter utan att vi kan göra någonting åt det. Om vi låter jordens medeltemperatur stiga två ynka grader till genom våra utsläpp så når vi dit. Av någon anledning verkar det här vara fullständigt okänt för de flesta, bättre blir det inte av att politiker världen över blundar fullständigt inför detta faktum. Alltså önskar jag mig tydligare redogörelse för miljöpolitisk utveckling världen över, visa felet så kommer folk att få viljan att göra något åt det!

Anonym sa...

Anonym, spana även in Supermiljöbloggen, de behandlar mycket politik och har en hel del siffror och diagram i sin inlägg. MVH Anna

Anonym sa...

jasså, låter bra, tack så mycket!

Anonym sa...

Läste ditt inlägg om "Den flamsäkra katten - om kemisamhället, hälsan och miljön". Jag kan tips om ett material som heter Sympatex. Det är helt tillverkat i polyester och är på så sätt återvinningsbart. Jag beställde precis en skaljacka i detta material, Vaude Aletsch tror jag den hette. Vet inte om man får skriva vart jag köpte den men jag gör en chansning ( www.ecoactive.se ) för jag tycker man skall hjälpa dom som satsar på något bra.

Yvonne sa...

Hej,
Hittade just din blogg och har bokmärkt den.
Läste bla ditt inlägg om PeeWee lådan och jag kan bara instämma att det är det allra bästa man kan ha!
Luktar inget och då har jag haft fertila katter hemma.
Jag kan tipsa om att köpa träpellets på tex Granngården så blir det helt otroligt billigt!

Sara Mårtensson sa...

Hejsan Karin!

Jag vill skulle vilja tipsa dig om vår nya ekologiska och giftfria butik på nätet:

Lapland Eco Store, butiken med ett ekologiskt och giftfritt sortiment för hela familjen. Till barnen finns det ekologiska leksaker, giftfria solglasögon, lekmattor i 100% ekologisk bomull, underbara ekologiska merinounderställ (kommer till hösten), Natursuttens nappar, matskålar och bestick i bambu, glassformar och sugrör i rostfritt stål + en massa annat. Den vuxna kan shoppa runt bland fina matlådor i rostfritt stål, tallrikar och bestick i bambu, ekologisk hudvård (kommer snart), ekologiska mensskydd, choklad, te och pasta + mycket annat! Vi använder oss nästan uteslutande av återvunnet packmaterial och skickar våra fakturor via mailen! Allt för miljöns skull!

Välkommen in!

www.laplandecostore.se

Hälsningar,

Sara Mårtensson
Lapland Eco Store AB
www.laplandecostore.se
https://www.facebook.com/Laplandecostore
http://laplandecostore.blogspot.se/

Annika Sandelin sa...

Hejsan! Då gör jag också ett försök med Peewee...Denna uppsjö av dyra kattsandspreparat gör mig knäpp!
Tack för tipset!
Kram ifrån Annika å Nils-Gustaf(Nisse)

Anonym sa...

Hej!
Tack för en bra och inspirerande blogg. Tänkte bara tipsa om en ide hållbarare mobiltelefon som förhoppningsvis kan bli verklighet.

http://www.phonebloks.com/
Huset på höjden sa...

Hej Karin
Ärdet inte dags att någon väcker en debatt om alla giftiga doftljus?
Dom amerikanska drakarna Yankee Candle m.fl säljer miljontals med ljus som innehåller paraffin (som du en restprodukt från råolja). Avge kolväten vi´d förbränning.
Det finns faktiskt miljövänliga alternativ.
Vår familj har hittat en butik på nätet som bara säljer ljus av soya vax;
www.baraljus.se