Om Karin


Jag är Karin, en 70-talist i Stockholm som ofta tänker på ett hållbart samhälle och vilken roll jag själv spelar för det. Jag skriver om sådant som jag funderar över i vardagen - miljö och klimat, djur och och hur vi behandlar dem, konsumentmakt och praktiska saker.

Min ambition är att inspirera. Det finns mycket som är skit och som jag är förbannad på, men jag försöker att se nyanserat på världen. Tror inte på svarta eller vita svar. Jo, ibland, kanske.

Jag tror att mina vardagsval har betydelse. Jag lever ett rikt liv utan kött, egen bil eller flygresor. Jag tror att det jag väljer och inte väljer i mataffären och alla andra affärer kan göra världen bättre. Samtidigt vet jag att det krävs mer än engagerade privatpersoner. Vi behöver jobba tillsammans mot gemensamma mål. Vi behöver modiga politiker och kloka medborgare som röstar på dem.

Jag vill vara tydlig med att jag inte är miljöexpert. Det jag skriver om är sådant jag upplevt själv eller läst om i tidningar, böcker och på nätet. I möjligaste mån anger jag källa genom att länka vidare. Om du som läser tycker att jag har fel eller har missuppfattat något uppskattar jag en kommentar om det. Jag lär mig hela tiden.

På jobbet är jag informatör och miljösamordnare i en större medlemsorganisation. 2013-14 var jag studieledig och läste Hållbar samhällsutvecking på Stockholms universitet.

Djur gör mig lycklig, och i min fina familj finns två katter och en hund. Och min man Jesper :-)


"When your values are clearly defined, 99 percent of your decisions are alredy made."
Inlägg av det mer personliga slaget finns samlade här.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för din blogg! Det är precis vad jag vill läsa; en vanlig medmänniskas tankar om miljö. Tack! /Karin

Hanna - Miosliv sa...

Tack för din blogg, dig vill jag följa :)
/Hanna

nina sa...

Glad att ha hittat din blogg. Undrar om du kan tipsa om bra butiker i city eller norr om stan. Tänker då på veganmat. Försöker dra åt veganhållet i matlagningen men är inte riktigt där än. Men strävar :-) Eller vet du kanske nån bra nätbutik?

Karin sa...

Välkommen hit, Nina! Härligt med vegantankarna :)
Jag är inte så bra på att handla mat i City eller norr om stan, jag är ju mest på Söder. Men vanlig vardagsmat som tofu, bönor, linser,havre- och sojamjölk och grädde och grönsaker finns ju i alla välsorterade mataffärer. Bara att experimentera. Nätshoppa kan du göra från Goodstore t ex. Följ bra matbloggar som t ex nya fina vegoriket.se och vegologi.blogspot.se och bokmärk bra receptsajter som vegokoll.se. Bra kokböcker är "Djurens Rätts Bästa Recept" och "Vegetariska kokboken" av Inga-Britta Sundqvist som kom ut förra året.

Det var några tips, men det är bara att återkomma med fler frågor om du undrar.

Solkatten sa...

Vilken intressant blogg du har! Den kommer jag att följa framöver.

Nina sa...

Tack för svaret. Jag har kommit så långt att jag tex använder sojamjölk och soyghurt och sånt som finns i matbutiken. Att utesluta de flesta mjölkprodukter har f.ö. hjälpt min hy väldigt mycket som trevlig bieffekt! Tofu ska jag prova på, det har jag missat av nån anledning.

Tack för länktipsen! :)

365eko sa...

Hej karin!

Hittade din blogg via twitter! Verkligen intressant! Jag har startat en miljöblogg själv, och kommer följa dina inlägg! :)

grongro sa...

Hej Karin och 365eko. Kul med era bloggar. Jag har en alldeles nystartad grön blogg och kommer följa er och har även länkat till era bloggar. Ni får gärna gå in och kika :) Kul med flera gröna bloggar. Det behövs!
http://grongrogrund.wordpress.com

Karolina Örsta sa...

Kära Karin,


Jag hittade ingen e-postaddress till dig, men skriver för att din blogg är helt fantastisk både som grön inspiration och med välskrivna artiklar. Därmed är Karins Miljöblogg nominerad bland de 60 Grönaste Bloggarna 2014 på GreenMatch.se.

Du hade redan snappat upp detta på Twitter (jag har tyvärr inte hunnit med att nå ut till alla nominerade ännu). Vill ändå skicka en personlig hälsning till dig och önska dig all lycka framöver med bloggen och livet i stort.


Vänligen,
Karolina Örsta
Marknadsansvarig på GreenMatch.se